| 2022. október. 4. | 1 perc olvasás

Mammográfiás szűrőnapokat szervez a Soproni Gyógyközpont

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Ilyenkor világszerte és hazánkban is nagyobb figyelem összpontosul a mellrákra, ami a magyarok nők leggyakoribb rosszindulatú daganata. Az évnek ebben az időszakában hatványozottabban buzdítanak a szakemberek az emlőszűrésen való részvételre, hiszen az időben felfedezett daganat jó eséllyel, 70-80%-ban gyógyítható.

A mellrák elleni küzdelem jegyében mammográfiás szűrőnapokat szervez a Soproni Gyógyközpont. Ebben a hónapban minden pénteken, és október 15-én (szombaton) behívólevél és időpont egyeztetés nélkül várják szűrésre azokat a 45-65 év közötti hölgyeket, akiknek két éven belül nem volt mammográfiás vizsgálatuk. A szűrővizsgálatot a Soproni Gyógyközpont V. épületében, a Mammográfiás laborban végzik.

Továbbá hívják és várják a 40-45 év közötti korosztály és a 65 év feletti korcsoport hölgy tagjait is emlővizsgálatra, szintén ezeken napokon, időpont egyeztetés nélkül. Tőlük - mivel kiesnek a hivatalosan meghatározott, szűrésre behívott korcsoportból - azt kérik, hogy az emlővizsgálatra háziorvosi beutalóval érkezzenek.

A szűrés életet ment! Az időben felfedezett emlőrák jó eséllyel gyógyítható. Éljenek minél többen ezzel a lehetőséggel!

Legnépszerűbb cikkek