Már a Fő téren van Sopron karácsonyfája!

Rendőri felvezetéssel érkezett a Megyeháza elé városunk karácsonyfája. Idén egy szokatlanul terebélyes, közel 16 méter magas fa ékeskedik majd a Fő téren az ünnepek során. A mintegy 23 éves növényóriást a Ruszti utca egyik lakója ajánlotta fel.

- 28 éve, még apró facsemeteként hoztuk be a fenyőfát a Fáber rétről – emlékezett vissza a növényóriás egykori „tulajdonosa”, Pálkövi Attila. A Ruszti utcai lakos azért ajánlotta fel a fenyőt a városnak, mert az addig terebélyesedett, hogy már veszélyes volt a házára.


fotó: Griechisch Tamás

- Évek óta mi szállítjuk ide a karácsonyfát, jól összeszokott, rutinos csapatot alkotunk – mondta Mosoni Zoltán, aki társaival karöltve juttatta el a fő térre a jegenye fenyőt. - Azonban minden év hoz új kihívásokat – fűzte hozzá rögtön. - Nem könnyű feladat minden évben egy ilyen szép utcaképpel büszkélkedő városhoz méltó, szép fát találni – hangsúlyozta. A szakember szerint szerénykedésre idén sem lesz ok: ez a közel 16 méter magas fa szokatlanul terebélyes, és nehéz: még „összehajtogatva” is elfoglalt két sávot, így a Széchenyi téren például fogalommal szembe tudták csak átszállítani.


fotó: Griechisch Tamás

A fát ezúttal is Nagy Attila, veszélyes fák kivágására specializálódott ipari alpinista, és csoportja állította fel.

Sopronban hosszú évtizedek óta állít karácsonyfát a város. Az első „mindenki karácsonyfájában” 1932-ben gyönyörködhettek a Leghűségesebb város lakói.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek