Már a tavaszra készül a Pro Kultúra Sopron

Többek között drón és robotika show, Bödőcs Tibor új estje, My Fair Lady bemutató, WAMP design vásár is szerepel a Soproni Tavaszi Napok programkínálatában.

A Haydn Filharmónia hangversenyével indul 2017. március 14-én Sopron nagymúltú kulturális fesztiválja, a Soproni Tavaszi Napok. Április közepéig 14 program, köztük könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi előadások, gyerekprogramok és kuriózumok várják a közönséget a Liszt központban valamint a Soproni Petőfi Színházban.

Haydn Filharmónia
Haydn Filharmónia

Izgalmas és színes tavaszi fesztivált ajánlunk a közönség figyelmébe, a kezdetektől ez jellemzi a Soproni Tavaszi Napok koncepcióját. Minden műfajból szeretnénk megörvendeztetni a látogatókat. – mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója hozzátéve, hogy a legkülönlegesebb program a kétnapos Drón és robotika show lesz: Budapest után Sopronban is bemutatkozik a jövő technológiáit felvonultató kiállítás, ahol az ipari robotika kiválóságai valamint a legjobb hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletüket teszik.

Robotika Show
Robotika Show

A fesztivál másik különlegességének ígérkezik a stílus és egészség jegyében megvalósuló Tavaszi Ét-Trend című rendezvény, ahol a Világ- és Európa bajnok aerobic szakedző, Katus Attila valamint a közismert stylist, Lakatos Márk segít a tavaszi megújulásban.

Tavaszi Ét-Trend
Tavaszi Ét-Trend

A Tavaszi Napokon új önálló esttel lép fel Bödőcs Tibor humorista, újra Sopronba érkezik az ország kedvenc design vására, a WAMP, és színházi élményből sem lesz hiány:  a Petőfi Színház előadásában a My fair lady-t láthatják a nézők, az Orlai Produkció pedig a Várj, míg sötét lesz és a Száll a kakukk fészkére című színműveket mutatja be Kovács Patríciával, Szabó Kimmel Tamással és Péterfy Borival a főbb szerepekben.

Száll a kakukk fészkére
Száll a kakukk fészkére

Neves előadók szerepelnek a zenei programokon is: a Romantika című hangverseny szólistája Kelemen Barnabás lesz, akusztikus koncertet ad az Anna and the Barbies, a gyerekeket pedig a Hahó együttes várja.  

Anna and the Barbies
Anna and the Barbies
Hahó együttes
Hahó együttes

A helyi művészek bemutatása is fontos része a fesztiválnak, így Borsodi Zsuzsa keramikus munkáival,  a soproni szimfonikusokkal és a zeneiskola kiváló növendékeivel is találkozhat a közönség.

A Soproni Tavaszi Napok rendezvényeire jegyek 2017. január 20-tól válthatók.

Részletes program elérhető a www.prokultura.hu oldalon

Legnépszerűbb cikkek