| 2023. december. 1. | 1 perc olvasás

Már a Várkerületen is visszatért a teljes közvilágítás

Ütemterv szerint halad a lámpatestek visszakapcsolása városszerte. Balf, Brennbergbánya és Görbehalom városrészek után a Várkerületen és a belvárosban is visszatért a normál közvilágítás.

A Várkerületen, az Erzsébet utcában, a Mátyás király utcában, a Deák téren is visszatért a teljes közvilágítás, így a belváros jelentős részén már végeztek a szakemberek.
A munka folyamatosan, lépésről lépésre halad városszerte, így a tervek szerint karácsonyig mindenütt visszatér a teljes közvilágítás Sopronban. A szakemberek ugyanakkor az esetlegesen felmerülő szakaszhibák javítását is elvégzik.

Az újraindítási program részeként nemcsak a normál, korábban megszokott közvilágítás, de 2023. december 10-től az új és a korábbinál jobb szolgáltatást biztosító sűrű buszmenetrend is érvénybe lép. A Gyermek- és Ifjúsági Központ pedig már megnyitotta kapuit.
Az újraindítás programnak köszönhetően kivezetésre kerülnek mindazon takarékossági intézkedések, melyekre az Európát sújtó energiaválság miatt volt szükség. A válság ugyan nem ért véget, de a soproniak összefogásának és a felelős gazdálkodásnak köszönhetően egy nehéz időszakot hagyhat maga mögött városunk.

Legnépszerűbb cikkek