| 2022. december. 30. | 1 perc olvasás

Már benyújthatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek

Péntektől benyújthatók a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek; a beadás határideje január 18. - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: amennyiben egy szülő valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az OH-hoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.
A kommüniké szerint pénteken nyílt meg a kérelmek beadásának informatikai felülete.
Az OH honlapján szintén elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmazza, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását - írták.
A döntést - szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával - a hatályos jogszabályok alapján az OH hozza meg. A szükséges adatokról és a csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható a hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa).

Címkék: oktatás

Legnépszerűbb cikkek