| 2019. április. 26. | 1 perc olvasás

"Már elmúlt" - megnyílt Griechisch Tamás fotókiállítása

Megnyitotta kapuit Griechisch Tamás kiállítása a Torony Galériában. A "Már elmúlt" című tárlaton 17 fekete fehér- kép került a falakra a fotóriporter elmúlt két évi munkáiból válogatva.

Griechisch Tamás: 1971-ben született Sopronban. 1992-ben kezdett fotózni, 1997-ben elvégezte a MUOSZ Bálint György Újságíró Iskola fotóriporteri szakát. Helyi és országos lapoknak, valamint online felületeknek is dolgozik rendszeresen. Egyéni és csoportos kiállításokon is többször szerepeltek fotói, Sopronban és Budapesten is.

Az elmúlt két év anyagából válogattam össze a tárlat képeit - mondta Griechisch Tamás fotóriporter, a Sopronmédia munkatársa. - Folyamatosan mentettem azokat a fotókat, amikről úgy gondoltam szívesen megmutatnám a nagyközönségnek is. A válogatás során egyre szűkült a kör, végül 17 kép került a falakra. A kiállítás címe azt érzékelteti, hogy a fotográfiák mindig a múltat tükrözik, egy "már elmúlt" pillanatot. A képek fekete-fehérek, hiszen mindig így gondolkodom, amikor magamnak fotózok. Így "áll össze" a fejemben a kép, hisz a színek sok hibát el tudnak kendőzni, elvonják a figyelmet - tette hozzá Griechisch Tamás.

A pénteki megnyitón köszöntőt mondott Ujvári Gábor fotóművész, aki hangsúlyozta Griechisch Tamás fotói dokumentarista képek, hiszen fotóriporteri munkája során objektivitásra törekszik, azonban mikor leteszi munkagépét már szubjektív módon dokumentálja a pillanatot.

A kiállítást Magyar Mónika grafikusművész nyitotta meg, aki beszédében végigvezette a képeken a jelenlévőket, külön hangsúlyt fektetve a szakrális témájú, templomokat ábrázoló alkotásokra, amelyek nagy számban megtalálhatóak a tárlaton.

A tárlat megtekinthető: 2019. 04. 26. - 05. 10.
Hétfő-csütörtök 15-18 óra között
Torony Galéria: Sopron, Szt. György utca 14.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek