| 2022. február. 26. | 1 perc olvasás

Már hívható a 1357-es segélyvonal

Szombattól hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni a Híd Kárpátaljáért összefogást - jelentette be a kormányszóvivő közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében.

Szentkirályi Alexandra is hangsúlyozta, a kormány nem fogja engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja a háborúba, de a humanitárius segítségnyújtásra készen állnak. Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait - hívta fel a figyelmet. 

Hozzátette: Magyarország első helyen Kárpátalját, és az ott élő magyarokat akarja segíteni, ezért a kormány elindította a Híd Kárpátaljáért programot, amelynek segítségével mindenkinek van lehetősége segíteni.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a 1357-es nemzeti segélyvonal elindítása mellett egy számlaszámot is nyitott a kormány az adományoknak (11711711-22222222).

A videóban Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: a Híd Kárpátaljáért összefogás részeként a karitatív szervezetek szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását, vállalkozók, önkormányzatok és magánszemélyek felajánlásait is várják.

A szervezett és összehangolt segítségnyújtásban a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt is részt vesz – ismertette.

 
Híd Kárpátaljáért

Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba, de a humanitárius segítségnyújtásra természetesen készen állunk. Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi magyarok, első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni. Ezért elindítjuk a Híd Kárpátaljáért programot, amely keretében mindenkinek van lehetősége segíteni. A számlaszám már él, a 1357-es adományvonal pedig ma éjféltől hívható.

Posted by Szentkirályi Alexandra on Friday, February 25, 2022

 

A borítókép illusztráció, forrása: pixabay

Legnépszerűbb cikkek