| 2019. augusztus. 13. | 3 perc olvasás

Már készülnek a Soproni Piknik rendezvénysorozatra

Augusztus 17. és 20. között nagyszabású rendezvénysorozat várja az érdeklődőket a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából. A „Soproni Piknik rendezvénysorozat” programjai részben a forgalom elől elzárt Várkerületen, részben pedig a Páneurópai Piknik Emlékparkban kerülnek megrendezésre.

A rendezvénysorozatról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Mária szobornál, ahol Dr. Fodor Tamás elmondta: 1989. a csodák éve volt, és a Páneurópai Piknik eseményei ütötték ki az első téglát a Berlini falból. A polgármester hozzátette: az elmúlt 30 évben felnőtt egy generáció, akik nem élték meg a három évtizeddel ezelőtti időszakot, és ezért kevesebb ismeretük van erről a korszakról. A könnyűzenei koncertsorozat ezért azt a célt szolgálja, hogy az ifjú generáció, természetesen nem elfelejtve az idősebbeket sem, megismerhesse az akkori idők kultúráját, a zenei világában megtalálja azt az életérzést, amit annak idején tapasztalhattak az emberek.


fotó: Griechisch Tamás

A négynapos rendezvény programját Seregély Dóra, a Pro Kultúra Sopron marketing igazgatója ismertette. Augusztus 17-én, szombaton, Piknik party várja a látogatókat a Páneurópai Piknik egykori hangulatát idézve. A Várkerületen a Mária szobornál nagyszínpad épül az úttestre, számos látványelemmel és zenei programmal. Szombaton a program a Soproni Fúvószenekar és a majorettek felvonulásával veszi kezdetét. A nap kiemelkedő eseménye az esti Beatrice és Wellhello koncertek. A programelemek között gólyalábas produkció, zászlóforgatók felvonulása színeseti az eseményt.


fotó: Griechisch Tamás

Augusztus 18-án, vásárnap ugyanezen a helyszínen Retro party várja a soproniakat és Sopron környékieket. A soproni Local Vintage Company zenekar újra hangszerelte a rendszerváltás korának magyar könnyűzenei slágereit, és a közönség újra hallhatja ezeket a dalokat. Este DJ-k és zenekarok váltják egymást a színpadon: Mr. President, Kozmix, Peat Jr. Feat. Sheela, Erös vs. Spigiboy, Groove Coverage és Spy the Gost is szórakoztatja majd a közönség. Szombaton és vasárnap is a Pásztorka játszóház várja a családokat, vasárnap a Fő téren veteránautó kiállítás is látható lesz.


fotó: Griechisch Tamás

Augusztus 19-én a Páneurópai Piknik Emlékparkban lesznek programok, ahol 10 órától gyermekelőadások és játékház várja a családokat. Nyitva tart és látogatható lesz a Páneurópai Piknik Látogatóközpont és kávézó. A nap folyamán fellép a Juventus Fúvószenekar és a Four Corners együttes, valamint a veteránautó kiállítás is kiköltözik az Emlékparkba ezen a napon. Az ünnepi megemlékezés 16:30-kor kezdődik. A látogatók piknik ebédet tudnak a helyszínen vásárolni. A buszpályaudvartól az Emlékparkba 9:30-tól 17 óráig fél óránként indulnak buszok, amelyek díjmentesen szállítják az érdeklődőket Sopronpusztára.


fotó: Griechisch Tamás

Augusztus 20-án reggel 9 órától lesz a hagyományos Szent István napi ünnepség a Szent István templom előtti téren, itt kerül majd sor a kenyér és borszentelésre is. Délután a Várkerületen ismét a családoké lesz a főszerep. Kézműveskedés, gyermekelőadésok és óriásbuborék show is lesz, este pedig a Tűzzsonglőrök fellépését követően a Ghymes együttes koncertje zárja a négynapos ünnepségsorozatot.

A négynapos program alatt útlezárásokra is számítani kell. Augusztus 16-án, pénteken reggel 6 órától teljes lezárásra kerül a Várkerület az Ógabona tértől az Árpád utcáig. A lezárt területekre vonatkozó lakcímkártyával rendelkezők, valamint az üzletekhez közlekedő áruszállítók az áru kirakodás idejére behajthatnak majd. Szombaton és vasárnap 15:30-ig hajthatnak be a fenti feltételekkel a lakók és az áruszállítók, délután fél 4-től azonban az érintett útszakaszokat teljesen lezárják a forgalom elől. Az intézkedés várhatóan hétfőn 19 órától kerül feloldásra. A hétvégén a tömegközlekedés útvonala is megváltozik majd. Erről az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. értesíti az utazóközönséget. 

Legnépszerűbb cikkek