| 2021. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Már most készüljünk a fűtési szezonra!

Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb! A kéményseprők a fűtési szezonon kívül is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzés - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

2018. január 1-je óta a kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz, az ellenőrzésre időpontot kell egyeztetni. Magánszemélyeknek az időpontfoglalás, a kémény ellenőrzése, és ha szükséges, a tisztítás is ingyenes.

Az alábbi weboldalon az Ügyfélszolgálat ikonra kattintva tudnak Időpontot  foglalni. Ha valaki jobban szereti a telefonos ügyintézést, a 1818-as telefonszámon is foglalhat időpontot. A telefonos menüben a 9-es, majd 1-es nyomógombot kell megnyomni.

Minden hatodik lakástűz a kéményben keletkezik, idén országosan már több mint 600 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. Azért, hogy a kéménytüzeket és a szén-monoxid-mérgezés veszélyét elkerüljük, célszerű már most tenni otthonunk biztonságáért. Ha gázzal fűtünk, akkor a kéményt kétévente, ha szilárd tüzelővel, akkor pedig évente érdemes szakemberrel megnézetni. Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével. 

A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők. 

 

 

borítókép forrása: pixabay

Címkék: fűtés

Legnépszerűbb cikkek