| 2020. július. 3. | 1 perc olvasás

Már nagyon várja az utasokat a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút!

Több hónapos csúszás után július első hétvégéjén elindul a Széchenyi Múzeumvasút. A Nagycenk és Fertőboz között közlekedő kisvasút népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt hetekben rengetegen érdeklődtek az indással kapcsolatban.

Az utolsó simításokat végzik a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút kocsijain. Eredetileg áprilisban indult volna az idei kisvasút szezon, a vírushelyzet miatt azonban július elejére tolódott a start. A hétvégi nyitásra a kocsik és a mozdonyok készen állnak már csak az utasok hiányoznak.

- Július 4-én reggel 8 órakor kezdünk András gőzössel. A szerelvényeket már elő is készítettük – osztotta meg velünk Lukács Lajos, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút üzemvezetője.

A szolgálatot teljesítő diákok már nagyon várják az indulást, és ugyanígy van ezzel az utazóközönség is. - A felnőtteken kívül 33 kisvasutas gyermek is dolgozik itt. Mindannyian nagyon vártunk a korlátozások feloldására. A reakciók szerint az utazóközönség részéről is hatalmas igény mutatkozik az újranyitásra – hívta fel erre a figyelmet az üzemvezető.

A jó hangulat mellett a biztonságot is előtérbe helyezik a szezonban. A több mint 3 kilométeres vonalon naponta közel 1000 fő is tud utazni, így a kisvasúton is ugyanazok a szabályok lesznek érvényben, mint a GYSEV Zrt. egyéb vasút vonalain.

- Mi, az itt dolgozók maszkban fogunk szolgálatot teljesíteni. A szájat és orrot eltakaró eszköz viselése kötelező az utazóközönség számára is. Emellett a 1.5 méteres távolságtartásra vonatkozó szabályt is be kell tartani – emelte ki a Lukács Lajos.

A hétvégi nyitáson a megszokott menetrend lesz érvényben. Az első utasokkal teli járat reggel nyolckor hagyja el a nagycenki állomást. Emellett pedig teljes egészében látogatható és használható lesz a Nagycenki állomás körül kialakított téma park is.  

Borítókép: illusztráció, korábbi felvétel; Forrás: SopronMédia Archív

Legnépszerűbb cikkek