| 2024. január. 30. | 1 perc olvasás

„Már nagyon várom, hogy Sopronkőhidán lehessek!” – Mester Márk bv. őrmester édesanyját követve választotta a büntetés-végrehajtási szervezetet

Kéthetes szakmai gyakorlatukon vannak túl a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből képzésben részt vevő kollégák. A kőhidai állományból négyen sajátítják el az alapfokú rendészeti ismereteket az I. Agglomerációs Központban - egyikük Mester Márk bv. őrmester.

Márk 2023. október 15-én került a büntetés-végrehajtás állományába, édesanyja is a sopronkőhidai intézetben dolgozik, őt látva inspirálódott és jelentkezett erre a munkára. Az őrmester november elején kezdte meg a 14 hetes alapfokú bv-felügyelői képzést.

- Tavaly érettségiztem egy soproni szakközépiskolában. Mivel mindig szabálykövető embernek tartottam magam, úgy gondolom, hogy meg fogom állni a helyem a büntetés-végrehajtásban – mondta el Márk. - A tantermi oktatás mellett a gyakorlati heteket is Szombathelyen töltöttük, nagyon érdekes volt látni mindazt élőben, amit addig csak elméletben tanultunk.  Harmincketten járunk az osztályba, szerintem jó a közösség, már néhány barátság is kialakult a mögöttünk álló 11 hét alatt. Szívesen tanulom az anyagot, de már nagyon várom, hogy Sopronkőhidán lehessek és a gyakorlatban is alkalmazhassam az oktatás során tanultakat - osztotta meg velünk az őrmester.

A résztvevők a büntetés-végrehajtási hivatás különböző részfeladataival ismerkedve az I. Agglomerációs Központban elsajátították és gyakorolták a mozgáskorlátozó és kényszerítő eszközök alkalmazását, a körletfelügyelő feladatait. Egyebek között megismerték a kiétkezés, a munkáltatás, a szabad levegőn tartózkodás biztosítása, a személy- és gépjármű ki- és beléptetés, az előállítás és a távtárgyalások során adódó feladatokat, a TRK-ban zajló tevékenységet.

Legnépszerűbb cikkek