| 2016. február. 17. | 1 perc olvasás

Már nyesik a fákat

A Sopron Holdig Zrt. munkatársai most az utcasorfákat, parki fákat nyesik, de folyamatosan gyűjtik az avart és nyírják a sövényeket is.

Véget ért a karácsonyfák gyűjtése, már ledarálták az elszáradt fákat a Sopron Holding Zrt. munkatársai. Mint arról beszámoltunk, a keletkező mulcsot a későbbiekben a növényvédelemhez használják fel. – Jelenleg két brigádunk végzi az utcasorfák, parki fák nyesését – tájékoztatta lapunkat Nagy Zsolt, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója. –Természetesen az ütemezésnél figyelembe vesszük az adott sorfa faji tulajdonságait. A fák ilyenkor mélynyugalmi állapotban vannak, nedvkeringésük lassúbb, így gondozásuk nem okoz nagy kárt.

Ezzel párhuzamosan a zöldterület-gazdálkodási divízió munkatársai nyesik a cserjéket, nyírják a sövényeket és gyűjtik az avart is. Ezek a munkák városképi és közlekedésbiztonsági szempontból is jelentősek. A nyesés után következik a fák tavaszi lemosópermetezése (ahol szükséges) és a műtrágyázás, majd a kora tavaszi időszakban kezdik a virágágyások, rózsaágyások gyomlálását.

– A virágágyásokban a tulipánok és az árvácskák szépen hajtanak, várhatóan áprilisig virágba borítják a várost – tette hozzá Nagy Zsolt. – Májusban kezdődik (a virágkiültetési tervnek megfelelően) a tavaszi virágültetés. Összesen 74 fajta, közel 110.000 darab palántát ültetünk ki a város körforgalmaiba és parkjaiba. Minden évben érkezik sok pozitív visszajelzés, melyeket örömmel fogadunk. A cégünk célja, hogy Sopron lakói és a turisták ápolt, virágos környezetben töltsék napjaikat, ezért is kérünk mindenkit, hogy a virágágyásokra, a parki berendezésekre és a tisztaságra együtt vigyázzunk! Szeretnénk megőrizni az egyik legszebb európai kisváros titulusunkat.

A vezérigazgatótól megtudtuk: kiemelt feladatuk még tavasszal a játszóterek ellenőrzése, karbantartása, szükség esetén a játékok javítása és a homokcsere is.

 

Legnépszerűbb cikkek