| 2017. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Marad az esős idő! Csütörtökig biztosan szükség lesz az esernyőre

Sopronban e hét keddig a szeptemberi havi átlag esett le csapadék formájában, ami 60 mm, de ezzel az aszályos időszak meg is szűnt.

Kiss Márton a soproni meteorológiai  állomás vezetője, sajnos nem sok jó hírt tudott mondani a soproniaknak a szeptemberi időjárással kapcsolatban.

Elmondta, hogy mediterrán ciklon érte el nyugat felől az országot, így természetesen Sopront is, amely viszont valamennyire a nyári aszályt enyhíti. Inkább a délnyugati országrész kapja a nagyobb csapadékmennyiséget. A szeptemberi csapadék eddigi átlaga több helyen elérte a 140 mm-t a nyugati országrészben. Az esőzés az előrejelzések szerint csütörtökig biztos tartani fog. E hét keddig a Leghűségesebb városban a sokévi szeptemberi havi átlag mennyiség esett le, ami  60 mm, de további csapadék várható még. Csak kedden a havi csapadékmennyiség fele esett.  


fotó: Griechisch Tamás

Sajnos a hőmérséklet sem lesz kegyes velünk, mert a szeptemberi az átlag alatt várható, talán az utolsó két hétben lesz némi melegedés, de marad a hűvös - csapadékos szeptember.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: időjárás

Legnépszerűbb cikkek