| 2020. március. 31. | 2 perc olvasás

Maradj Otthon! fesztivál

Virtuális fesztivált szerveztek a magyar zenei élet legnagyobb, legaktívabb résztvevői. A programban a legfontosabb klubok, fesztiválok és természetesen megannyi előadóművész vesz részt. A paletta változatos, a jógától a felolvasáson át, az élő kanapé koncertig mindent felvonultat a fesztivál. A kezdeményezés legfontosabb üzenete, hogy mindenki vegye komolyan a felhívást: Maradj otthon!

A veszélyhelyzeti intézkedések sorában elsők között szerepelt, hogy betiltották a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, így a legtöbb kulturális és szórakoztató eseményt lefújták. Ez nem csak az érdeklődőket, rajongókat érintette rosszul, de az előadók és a rendezvényhelyszínek is szomorúan vették tudomásul, hogy el kell halasztaniuk minden előre megszervezett fellépést.

Ennek a hiánynak az enyhítésére találták ki az ötletgazdák a Maradj Otthon! fesztivált, melynek kettős küldetése van: a kapcsolat fenntartása a művészek és a közönség között, illetve rábírni az embereket az otthon maradásra és így elviselhetőbbé tenni a bezártságot.

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: Internet

„A zenészekhez fordultunk segítségért, akiktől azt kértük, hogy ők, mint példaképek, szólítsák meg a közönséget, hogy kialakuljon egy élő kapcsolat közöttük és az emberek között ebben a nehéz időszakban. Fontos, hogy kvázi házigazdaként mutassanak példát abban, ami a legnehezebb, hogy otthon maradnak, betartják a szabályokat” – összegezte a fesztivál lényegét Lobenwein Norbert, a Volt Fesztivál soproni alapítója, főszervezője.

Kifejtette: minden fesztiválfellépőnek elküldték a felhívást a részvételre, nagyon sokan jelentkeztek. Nagy rajtuk a felelősség, szelektálni kell az anyagok között, hiszen az a cél, hogy egy minőségi, szórakoztató tartalommal töltsék meg a napokat. Akárcsak egy élő fesztiválon, itt is készítünk programfüzetet, melyben mindenki előre kiválaszthatja, mit akar megnézni.

Az elkövetkező hét programja napi bontásban megtekinthető a Maradj Otthon! fesztivál Facebook oldalán.

Security Check Required

null

„Ez egy nonprofit kezdeményezés, munkatársai társadalmi munkában vesznek részt benne. Támogatást, szponzorációt senkitől nem fogadnak el. Semmilyen más célt nem szolgál, más tartalomnak se most, se a jövőben nem ad otthont. A felmerülő költségek finanszírozását a VOLT Produkció önerőből vállalja.”- olvasható a közösségi oldalas esemény leírásában.

A projektben olyan neves zenészek vesznek részt, mint Ákos, Rúzsa Magdi vagy akár Lotfi Begi. A zenei produkciókon túl előadásokat is hallhatunk, Ember Márk könyvet olvas fel, de Zacher Gábor is Live videóban osztja meg gondolatait. A délelőtti órákban élő jóga közvetítéssel mozgásra is buzdítják az embereket, hiszen mentális és fizikai egészségünk megőrzése is kiemelten fontos a jelen helyzetben.

Lobenwein Norbert kiemelte: mindent megtesznek, hogy az általuk szervezett fesztiválok, köztük a Volt fesztivál, idén se maradjanak el. Folyamatos kapcsolatban állnak a többi szerevezővel, a hazai és a külföldi partnerekkel, de mint mondta, a helyzet jelenleg kétesélyes.  Amennyiben a legrosszabb forgatókönyv lép életbe és lefújják a fesztiválokat, akkor természetesen a megvásárolt jegyek árát visszatérítik. 

Lobenwein Norbert
Lobenwein Norbert
Forrás: Sopron Média Fotóarchívum

Legnépszerűbb cikkek