| 2022. január. 27. | 1 perc olvasás

Március 16-tól megújul a Digitális Jólét Alapcsomag

Március 16-tól megújul a Digitális Jólét Alapcsomag: a kedvezményes internet-előfizetésnél az elérhető maximális letöltési sebességet 4 megabitről 30 megabitre, a garantált letöltési sebességet pedig 1 megabitről 7,5 megabitre emelték - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Solymár Károly Balázs szerint mindez azt tükrözi, hogy igazodtak a megnövekedett sávszélességi igényekhez.

Kiemelte, megszűnik az a felhasználókat érintő feltétel, amely szerint az alapcsomagra csak azok fizethettek elő, akiknek az azt megelőző egy évben nem volt internet-előfizetésük, így a kedvezményes internet mindenki számára elérhetővé válik.

Ezen felül lehetővé tették, hogy a megújult csomag határozatlan időre vehető igénybe változatlan feltételekkel, ezzel eltörölték a korábbi egy évre szóló korlátozást.

Fontos, hogy a Digitális Jólét Alapcsomag védjeggyel ellátott mobilinternet csomagra is elő lehet fizetni - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Solymár Károly Balázs úgy vélte, az internethasználatnál meghatározó egyrészt, hogy az országban minél több helyen, minél több lakos számára váljon elérhetővé, ebben komoly előre lépést tettek, másrészt pedig, hogy anyagilag megfizethető legyen.

Emiatt a rezsicsökkentésnek nemcsak az energia árakról kell szólnia, hanem a távközlési díjakról is, ezért vezették be 2017-ben a Digitális Jólét Alapcsomagot - idézte fel a helyettes államtitkár.

Solymár Károly Balázs elmondta, szeretik a felhasználók az alapcsomagot, amelyet már több mint 33 ezren választottak, az alapcsomag 19 internet szolgáltatónál elérhető, így országos lefedettségű.

Kövesi Gabriella a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnöke közölte, hogy a távközlési szolgáltatókat tömörítő érdekegyeztető szervezetként kezdettől fogva támogatták a Digitális Jólét Programot és azon belül az alapcsomagot is. Most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy a 2017-ben bevezetett csomag "ráncfelvarráson" essen át.

A Digitális Jólét Alapcsomag havi díjának legalább 15 százalékkal olcsóbbnak kell lennie az adott szolgáltató nem kisebb sávszélességű és adatforgalom tartalmú, legolcsóbb   internet-szolgáltatási díjcsomagjánál.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek