| 2016. november. 11. | 1 perc olvasás

Márton-napi lámpás felvonulás és lakoma volt a Jerevánon

Márton-napi felvonulást tartottak a Jereván lakótelepen a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnázium diákjai és a Trefort téri óvodásai közreműködésével.

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, és a vigasság is megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor sem.

Sopronban péntek délután a  Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnázium előtti térre várták az érdeklődőket, ahova nagyon sokan érkeztek. Az óvódás aprónép az általuk készített kislámpásokkal látogatott ki a helyszínre, melyek nagyon hangulatossá tették az összejövetelt.

A résztvevőket Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke, valamint Csiszár Ákos önkormányzati képviselő köszöntötte, akik megköszönték, hogy ilyen sokan jöttek el erre a programra, majd felidézték a Márton-napi hagyományokat. Ezt követően a Fáy iskola diákjai egy zenés programmal lepték meg az érdeklődőket, majd megvendégelték a résztvevőket egy Márton-napi libamenüvel is. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek