| 2020. április. 24. | 1 perc olvasás

Másodikosoknak szóló matematikaórákkal bővült a Soproni Suli Tv kínálata

Hétfőtől már nem csak az első osztályosokat várja a képernyő elő Mák Tünde, a Soproni Suli TV tanítónője: szülői és pedagógusi kérésre már a másodikosoknak is kínál matematika tanórákat a műsor.

Március 30-ától minden hétköznap két tanórát követhetnek nyomon az első osztályosok a Sopron Televízió képernyőjén, a sopronmedia.hu oldalon és a Youtube-on.  Fontos hír, hogy április 27-től második osztályosoknak szóló matematikaórával bővül a tananyag.

A Becsöngettek - Soproni Suli TV az önkormányzat kezdeményezésére, a Soproni Tankerületi Központ és a Sopron TV közreműködésével készül. Minden hétköznap reggel kilenc órától látható a képernyőn, a sopronmedia.hu oldalon és a Youtube-on.

– Ahogy haladtunk előre a műsorok felvételével és leadásával, úgy érkezett egyre több megkeresés a szülőktől és a pedagógus kollégáktól, hogy a másodikosok digitális oktatását is segítsük a Soproni Suli Tv-n keresztül. Az első osztályosoknak szóló műsorra is sok pozitív visszajelzést kaptunk- tudtunk meg Mák Tünde tanítónőtől, aki a tanagyag összeállításáért is felel.

– Mivel viszonylag kevés idő van már hátra a tanévből, ezért az a célom, hogy abban segítsem a második osztályosokat, hogy a már elsajátított tanagyagot gyakorolhassák játékos formában. Azért a matematikát választottuk, mert egyértelműen erre volt a legnagyobb érdeklődés. Olyan módszereket, fortélyokat mutatok be számukra, ami a tananyag alapos megismerését, összefoglalását szolgálja. Az első osztályosoknak is erre alapozva készítjük a műsort, de a nagyobbak természetesen már olyan feladatokat kapnak, ami nekik megfelelő: például a szorzótáblára és a százas számkörre fókuszálunk - hangsúlyozta. 

A másodikosoknak szóló matekóra minden hétköznap délelőtt kerül adásba, a tervek szerint az elsősök tanóráit követően, hogy ne boruljon fel a kialakított napirendjük. De természetesen a kicsiknek is hasznos lehet, ha megismerik az adásból, hogy mit is fognak tanulni a jövőben.

Legnépszerűbb cikkek