| 2020. december. 30. | 1 perc olvasás

Másodszor is legyőzte a Sopron Basket Cegléd csapatát!

A bajnokság 18. fordulójába kiírt találkozón a Sopron Basket végig vezetve, 74-51-re múlta felül a VBW CEKK Ceglédet.

A két csapat kedden pótolta az őszi 7. fordulós találkozóját, majd 24 órával később immár az eredetileg is erre az időpontra tervezett összecsapást vívták meg a felek a soproni Novomatic Arénában. A ceglédieknél Bozóki Bettina és Mariona Ortiz hagyta ki ezt a meccset, de visszatért Katerina Sotiriou, aki az első percben két büntetővel előnyhöz juttatta csapatát. A folytatásban Briann Janaury és Megan Walker távoli dobásaival ragadta magához a vezetést a Sopron.

Walker ott folytatta, ahol kedden abbahagyta. Mind a három távoli kísérlete célt ért az első 10 percben, egymaga 11 pontot szerzett, csapata pedig 22-9-re vezetett. A második szakasz elején Briann January villant meg távolról. Négy percig nem talált be a Cegléd és ez idő alatt egy 10-0-s futást mutatott be a Sopron. 32-9 után Katerina Sotiriou hármasa törte meg a vendégek kosárcsendjét. A különbség 20 pont felett állandósult, a félidőben 46-21-re vezetett Gáspár Dávid együttese.

A továbbra is Gabby Williams és Határ Bernadett nélkül felálló soproniak a harmadik negyedben Czukor Dalma és Tina Krajisnik villanásival őrizték magabiztos, 25 pont környéki vezetésüket. Játékban ez már egy kiegyenlítettebb periódus volt. Végül 17-16-ra ezt a 10 percet is megnyerte a listavezető, így 63-37-ről futottak neki a csapatok a záró szakasznak. A negyedik negyedben már érződött, hogy 24 órán belül a második mérkőzésüket vívják az együttesek. Teljesen érthetően több kisebb pontatlanság is becsúszott a játékba. A hajrában valamennyit faragott a hátrányán a Cegléd, így a soproni szakmai stáb kétszer időt kért az utolsó öt percben. A magabiztos hazai siker nem forgott veszélyben, a vége 74-51 lett.

Borítókép: Tóth Zsombor 

Legnépszerűbb cikkek