Máté az év első babája Sopronban

Január elsején, 15 óra 35 perckor született Sopronban az idei év első babája. Tóth Máté a vártnál korábban, a 34. terhességi héten érkezett, de édesanyjával együtt jól vannak.

A kisfiú 2670 grammos súllyal és 51 centiméteres hosszúsággal, a család első gyermekeként látta meg a napvilágot a Soproni Gyógyközpont Szülészet – Nőgyógyászati Osztályán.

Január elsején, 15 óra 35 perckor született Sopronban az idei év első babája Tóth Máté
Január elsején, 15 óra 35 perckor született Sopronban az idei év első babája Tóth Máté

Régóta terveztük a családalapítást, de a babaáldásra sokáig kellett várnunk. A szülés időpontját 2017. február 9-re írták ki, ám a magzatvíz január elsején váratlanul elfolyt. Nagyon megijedtünk a férjemmel, de látva, hogy Máté egészséges és jól van, a kezdeti izgalmakat felülírta az öröm. Egyáltalán nem számítottunk rá, mégis ő lett az év első babája Sopronban – osztotta meg a Tóth család boldogságát Kata, a kisfiú édesanyja. 

Sok szeretettel köszöntünk Máté!
Sok szeretettel köszöntünk Máté!

Az anyai és magzati indikáció miatt a kisfiút császármetszéssel segítettük a világra január elsején, délután 15 óra 35 perckor – mondta el a szülést levezető Dr. Szilveszter Péter szülész-nőgyógyász főorvos. Mátét további megfigyelésre és ellátásra az intézmény koraszülött részlegére szállították át, de ő is és édesanyja is jól vannak. Amint a kisfiú megerősödik, hazatérhetnek otthonukba – tette hozzá a főorvos. 

Legnépszerűbb cikkek