Matiné a Jereván Lakótelepen

Matiné hangversenyt adott a Lackner Kristóf Általános Iskola és a Fáy András Szakgimnázium diákjainak a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar a Szent Imre templomba. A koncertekkel szeretnék közelebb hozni a tanulókat a nívós klasszikus zenéhez.

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar a településrész önkormányzatával karöltve fontosnak tartja, hogy a legkisebbeknek is adjanak egy szeletet a legnagyobb klasszikusokból. Kóczán Péter művészeti vezető kiemelte: az együttes egy ifjúsági bérletsorozattal rendelkezik, 6-7 éve teljes teltházzal működik a kora esti hangversenysorozatuk. Ez leginkább a belvárosi iskolákra korlátozódik, és most arra törekednek, hogy teljes zenekarral eljussanak oda is, ahonnét nehezebben közelíthető meg  a Liszt központ. A zenekar szakemberei úgy vallják: aki gyakrabban hallgat komolyzenét, az harmonikusabb lehet, és jobban meg tudja ismerni önmagát.

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar soproni Jereván lakótelepen tartott matinékoncertje a legrangosabb nemzetközi hangversenytermekben is megállta volna a helyét – mondta el a koncert abszolút teltházas kis- és középiskolás közönségének Tóth Éva, a Jereván lakótelep Részönkormányzatának elnöke. Az élő zene, az élő koncert varázsa és ereje semmivel nem pótolható, ezért is, fontos, hogy a kiváló soproni szimfonikusok különleges küldetést vállalnak azzal, hogy a helyszínre hozzák az igényes zenét és előadásmódot, mindazoknak, akik nem jutnak el a koncerttermekbe.Tóth Éva megköszönte a Szent Imre templom közösségének, hogy ismételten befogadta az igényes zenei eseményt, megköszönte a Lackner- és a Fáy-iskola vezetőinek, pedagógusainak, hogy fontosnak tartották az iskolai közösséget a koncertre elhozni, köszönetet mondott „a közönségnek”, akiknek ma a zene felcsendültés külön megköszönte a Kóczán Péter zenei vezetésével működő , koncertező soproni szimfonikusok elkötelezettségét és küldetéstudatát, amellyel a művészetet és a közönséget szolgálják. Ez a mai nap így egy újabb ünnepévé vált a Jereván lakótelepnek, ezúttal leginkább a gyerekeknek – tette hozzá Tóth Éva.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek