Mederkotrás és új horgászhelyek – a Fertő Part beruházás kapcsán egyeztetett a beruházó és a horgász egyesületi elnök

A Fertő Part beruházás eredményeként jelentősen emelkedik a parti horgászhelyek száma. A beruházó és a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület új elnöke a Rákos-patak mentén újonnan kialakított, mostanra jól járható partszakaszt tekintette meg. A bejáráson elhangzott, hogy a patak korábbi csekély vízmélysége a fejlesztésnek köszönhetően 130 cm-re nőtt, ami sokkal jobb életkörülményeket teremt a benne élő halak számára.

Kárpáti Béla, a Sopron Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mutatta meg a Fertő tavi vízitelepre bevezető út menti Rákos – patak partját a Sopron és Vidéke Horgász egyesület új elnökének. A patakot kikotorták és a túlsó partját járhatóvá tették a Fertő Part beruházás részeként, így a horgászok a jövőben itt tudnak majd halat fogni.  

A vezérigazgató elmondta: „Nagyon fontos dolog volt hogy megoldódjon a fejlesztés ezen része. Amikor elkészül a közlekedő út és a kerékpáros- gyalogút út, akkor a horgászok a túloldalon zavartalanul tudnak horgászni. "


Foto: Máthé Alexandra

A térségi horgász egyesületekkel folyamatos egyeztetések zajlottak már a beruházás kezdeti szakasza óta, ennek eredményeként történt meg a csatorna rendezése is, amelyet a horgászok kérésének megfelelően alakítottak ki.  

Magyar Szilárd, a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület elnöke elmondta miért fontos a mederkotrás.

"Ez a művelet mélyebb vizet jelent, nagyobb haleltartó képességet, stabilabb vizes élőhelyet. A Rákos-patak csatorna a Fertő tóval való közvetlen összeköttetését a kivitelezés során elkészült zsilip jelenti és ezáltal a jellemzően aszályos időszakokban is jól fenntartható élőhelyet tudunk biztosítani."


Foto: Máthé Alexandra

A Sopron és Vidéke Horgász Egyesület felmérése szerint a környéken mintegy 2500 horgász hódol a szenvedélyének rendszeresen.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek