| 2023. július. 9. | 1 perc olvasás

Még lehet szavazni Magyarország legszebb erdejére

Július 16-ig lehet szavazni arra, hogy melyik Magyarország legszebb erdeje.

Az Agrárminisztérium Facebook-oldalán február 11-én indított játékban Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelyét, természeti kincsét keresik. A játék ideje alatt hetente bemutattak egy-egy állami erdőgazdaságot, és megosztottak 8-8 kapcsolódó helyszínt azok területéről, amelyekre szavazni lehet. A versenyben a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is részt vesz. 

Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint egymillió hektár erdőt kezelnek, ami stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.

fotó: Agrárminisztérium Facebook-oldala

A 21 társaság legfontosabb feladata az állami erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása. Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére.

fotó: Agrárminisztérium Facebook-oldala
Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket.

Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít aktív természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására. 

A szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt - írta közleményében az AM.

fotó: Agrárminisztérium Facebook-oldala


Borítókép; Agrárminisztérium Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek