Még másfél nap Székelyföldért és a nemzeti régiókért!

Csütörtök éjfélig lehet aláírni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petícióját. Az utóbbi időben naponta 60-70 ezer aláírás érkezett és ezt az ütemet tartva összegyűlhet a kezdeményezés sikeréhez szükséges egymillió aláírás.

Frissítés-technikai probléma az aláírásgyűjtő oldalon

Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi biztosa közleménye: az Európai Bizottság informatikusai elismerték, hogy az aláírásgyűjtő oldalnak a leállása az ő elégtelen szerverkapacitásaikra vezethető vissza. Dolgoznak azon, hogy minél hamarabb bővítsék ezt a kapacitást és újra fusson a rendszer. Elnézésünket kérték, és megértésünket, amiért idézem "ennyi támogatót egyszerre még soha sem láttunk, egyetlen kezdeményezésnél sem" .Arra kérjük minden kedves támogatónkat, hogy tartson ki, legyen türelemmel és NE ADJA FEL ! Meglesz az egymillió ! Addig is kérünk mindenkit, hogy ha az alábbi képpel találkozik, amikor le akarná adni a támogató nyilatkozatát, akkor hasonló print screen felvételt csináljon és küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre.

Eddig online 670 ezer, papír alapon 200 ezer körüli aláírás gyűlt össze - erről számolt be Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi biztosa szerdán a közmédiának.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. 

 

ITT írhatja alá a kezdeményezést!

Ne lepődjön meg, ha a linkre kattintva egy viszonylag nehezen értelmezhető webfelépítést talál - a cél érdekében megéri átböngészni az oldalt és aláírni. Csupán a digitális formanyomtatványt szükséges kitölteni pár alapvető adattal és jóváhagyni. Még fontos előzmény, hogy a soproni önkormányzati képviselők is aláírták a kezdeményezést a közgyűlés februári ülésén.


archívum

Legnépszerűbb cikkek