| 2022. január. 17. | 1 perc olvasás

Még több ellenőrzésre lehet számítani!

Folytatták a soproni rendőrök a hétvégén az ittas sofőrök kiszűrése érdekében indított akciót.

Az elmúlt hétvégén a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén fokozott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök, amelynek elsődleges célja az ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülők kiszűrése volt. Az akció során 614 alkalommal fújatták meg a szondát, ami 8 esetben mutatott pozitív eredményt. A következmény négy esetben a jogosítvány elvonása mellett bűntetőeljárás, míg négy esetben közigazgatási bírság volt. 
- A hétvégi események is azt támasztják alá, hogy a balesetek megelőzése érdekében indokolt továbbra is folytatnunk a sofőrök ellenőrzését. Ezen balesetek között is volt olyan, aminél közrejátszott az ittas vezetés – mondta el Kovács Miklós r. alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetője. 
- A célunk annak elérése, hogy mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat. Szerencsére sokan vannak, akik maguktól is tudják, mennyire fontos, hogy ne vezessenek alkohol fogyasztását követően, de sajnos vannak olyanok is, akik csak a szankciókból értenek. Az alkohol befolyása alatt álló sofőr mind magára, mind a közlekedés további résztvevőire rendkívül veszélyes, semmilyen körülmények között sem szabad az ezzel járó kockázatot felvállalni. Kérem, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ismerőseink, szeretteink ne üljenek szeszes ital fogyasztása után a volán mögé. Mindenképpen beszéljük le őket erről a szándékukról! – hívta fel a figyelmet az alezredes.

Legnépszerűbb cikkek