| 2019. október. 21. | 1 perc olvasás

Megalakult Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése

Sopron város közgyűlésében az önkormányzati választásokon egyéni mandátumot szerzett tizenkét képviselő és a kompenzációs listáról bejutott öt további képviselő kezdte el a munkát. A hétfő délutáni közgyűlésen 12 napirendi pont szerepelt, köztük a bizottságok elnökeinek, tagjainak megválasztása is.


fotó: Griechisch Tamás

Elsőként dr. Ocsák József, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket az október 13-i választás eredményéről. Ennek értelmében a közgyűlésben az  önkormányzati választásokon egyéni mandátumot szerzett tizenkét képviselő és a kompenzációs listáról bejutott öt további képviselő foglal helyet.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Ezt követően a képviselők, majd dr. Farkas Ciprián polgármester is esküt tett a jelenlévők előtt. A közgyűlésen megválasztották az alpolgármestereket, így ezentúl dr. Simon István és Csiszár Szabolcs látja el ezt a feladatot.


fotó: Griechisch Tamás

A képviselők döntöttek  a bizottsági elnökök, az elnökhelyettesek személyéről és a tagjairól is. A közgyűlésen megválasztották a településrészi önkormányzatokat, illetve a képviselők ülésteremben elfoglalt helyéről is szavaztak.

Legnépszerűbb cikkek