| 2019. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Megáldották a Szent Borbála temető megújult kápolnáját

A brennbergi temetőkápolnát közel 150 éve szentelték fel, Drasche Henrik lovag, a bánya-részvénytársaság vezetőjének köszönhetően. Az épület most teljesen felújítva áll azok szolgálatára, akik itt búcsúznának szeretteiktől.

- Hosszú utánajárás után, a terület tulajdonosával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel egyetértve és az ő segítségükkel valósítottuk meg a kápolna felújítását. A munka két évig tartott, hisz az előkészítés sok időt igénybe vett, valamint a régi ravatalozónak új alapra és tetőszerkezetre is szüksége volt. A felújításra adományokból is képződött tőke - avatta be a Sopronmédiát a részletekbe Becher Rezső, a Brennbergbányai Önsegélyező Egyesület elnöke. - További tervünk, hogy felújítjuk a hősi emlékművet is: egy esőbeállót szeretnénk készíteni. Az emberek történelme itt fekszik a temetőben, mindenkinek szíve vágya volt ez a megújulás - tette hozzá.

– Álljon itt ez a kápolna és a harangja a mi hőseink, bányászaink tiszteletére és Brennbergbánya minden lakójának, akik itt a szeretteiktől búcsúzni tudnak - ezekkel a szavakkal áldotta meg a temetőkápolnát Németh Attila plébános vasárnap. A megemlékezés a bányaszerencsétlenségek emlékművénél folytatódott, ahol koszorút helyezett el az 1945-ben és 1946-ban történt tragédiák áldozataira emlékezve Táp Lászlóné, a részönkormányzat elnöke és Stöckert Tamás főtanácsos is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek