| 2018. március. 19. | 2 perc olvasás

Megcsúszott és felborult gépkocsijával a sofőr

A Sopronkőhida és Fertőrákos között történt közlekedési balesetben a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrségre egy személyautó vezetője tett bejelentést 2018. március 18-án 22 óra 58 perckor arról, hogy Sopronkőhida és Fertőrákos között felborult járművével és nem tud kiszállni autójából. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a sofőr a 8527. számú úton haladt gépkocsijával Fertőrákos felől Sopron irányába, amikor egy erősen jobbra ívelő kanyarból kiérve - eddig tisztázatlan okok és körülmények között - lesodródott a menetirány szerinti jobb oldali havas padkára. A gépkocsival a meredek domboldalra felhajtott, majd az ott lévő szikladarabra ráhajtva az autó visszacsapódott az úttest irányába és a tetejére borulva állt meg. A baleset során a gépkocsi vezetője nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy a téli időjárási viszonyokra tekintettel fogadják meg az alábbi tanácsokat:

- Induljunk időben, hiszen a menetidő várhatóan megnő, ismerjük meg a helyi közlekedési viszonyokat és veszélyes útszakaszokat. Kövessük figyelemmel a közlekedési tudósításokat, amelyek hasznos információkkal szolgálhatnak számunkra. Készüljünk esetleges alternatív útvonalak igénybevételére.

- Ismerjük meg az általunk használt jármű vezetési tulajdonságait, ezeket figyelembe véve vegyünk részt a közlekedésben.

- A síkos úton való fékezés teljes összpontosítást kíván, ráadásul a fékút télen általában hosszabb, mint optimális körülmények között. Alapvetően fontos, hogy számítson a fékezésre és tartsa meg a szükséges féktávolságot. Kerülje a hirtelen fékezést és a nagy sebességet. Ne tegyen hirtelen mozdulatokat és kerülje a túl erős gyorsítást.

- A téli, csúszós aszfalt legnagyobb veszélye, hogy sokszor nem látszik, hogy az út csak vizes, vagy tényleg lefagyott. Ha eltérő kinézetű burkolathoz ér, csökkentse a sebességet. Ilyenkor érdemes egy rövid, óvatos fékezéssel kipróbálni, megvan-e a megfelelő tapadás.
Ha csúszós felületre érünk, érdemes észben tartani, hogy a legfontosabb a higgadtság: kerüljük a hirtelen mozdulatokat!


fotó: police.hu

fotó: police.hu

fotó: police.hu

Legnépszerűbb cikkek