Megemlékezés a Magyar Kultúra Napján (képgaléria)

2017. január 20-án, pénteken 14.00 órakor Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata a magyar kultúra napi városi ünnepségét hagyományosan a Deák téri Kölcsey-szobornál tartotta.

A rendezvényen ünnepi gondolatokat mondott Dr. Kovácsné Bircher Erzsébet, a város Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett polgára, aki a kultúra jelentéséről, a műveltség fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy a kultúra ismerete az adott normák ismerete is egyben, amely egy közösség összetartását is jelenti. A kultúra nem csak az irodalom és a zene ismeretét jelenti hanem a mindennapjaink összessége is egyben. 

Az ünnepségen közreműködtek a Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium diákjai, akik irodalmi műsorral és zenés betétekkel színesítették a programot. 

Az ünnepséget Kölcsey Ferenc szobránál a koszorúzás és a virágok elhelyezése zárta, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester a város és az önkormányzat nevében helyezte el a tisztelet koszorúját, majd az intézmények vezetői, képviselői és a város polgárai helyezték el virágaikat. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A Magyar Kultúra Napja alkalmából pénteken 18.00 órakor a Soproni Egyetem Erzsébet utcai épületében a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja, a Luther Szövetség Soproni Csoportja és a Soproni Kálvin Kör szervezésében is ünnepséget valamint előadás tartottak. Az eseményen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester.

A rendezvényen Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke tartott előadást. A programon fellépett a Fidelissima Vegyeskar, vezényelt Szilágyi Miklós karnagy, verset mondott Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház művésze.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek