| 2019. április. 5. | 1 perc olvasás

Megemlékezést tartottak Nagycenken

Gróf Széchenyi István halálának 159. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak pénteken a nagycenki templomban és koszorúzást a szobornál. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: Gróf Széchenyi István igazi hazafi, a magyar közélet, politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, a polgári Magyarország megteremtésének megálmodója volt.

A megemlékezésen a Nagycenki Széchenyi István Általános Iskola műsorát tekintették meg a jelenlévők. Az összeállításban az irodalom és a zene erejével idézték fel a Legnagyobb magyar alakját.


fotó: Griechisch Tamás

Az esemény szónoka Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője volt, aki elmondta: ma is időszerűek Gróf Széchenyi István korszakformáló eszméi, tevékenysége, mindaz, amit örökségül hagyott nemzetére.  - A szó szoros értelmében igazi hazafi, a magyar közélet, politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, a polgári Magyarország megteremtésének megálmodója volt. Példaképe a közösségért tenni akaró valamennyi magyarnak – folytatta az országgyűlési képviselő.

-Az Ő gondolatait tettek követték és töretlenül hitt Magyarország felemelkedésében, fejlődésében. Ez volt az a hit, az a lánglelkűség, ami sok embert mellé állított. A fejlődés, amelyet Ő követett, az mind a mai napig igaz. Ma sincs másképpen. Ma természetesen mások a kihívások, mások azok a feladatok, amelyeknek meg kell felelni, de a cél ugyanaz: a haladás - tette hozzá Barcza Attila.


fotó: Griechisch Tamás

A megemlékezés végén Barcza Attila és a jelenlévő önkormányzatok, intézmények, szervezetek képviselői megkoszorúzták Gróf Széchenyi István szobrát. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek