| 2020. március. 9. | 1 perc olvasás

Megemlékeztek a nyugdíjasok a magyar nemzet ébredéséről a Jereván lakótelepen

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetére, a március 15-i eseményekre emlékeztek a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klubban hétfőn. A rendezvényen kiemelték: az események ugyan 172 éve kezdődtek el, a dicsőséges történéseknek a mai kor embere számára is fontos üzenete van.

A rendezvény során a nyugdíjasok ünnepi műsort adtak, amelyben a forradalmi eseményekkel kapcsolatos gondolatokat osztottak meg az érdeklődőkkel. Dalok, versek és nemzetünk nagyjainak gondolatai egyaránt felhangzottak a nyugdíjas otthon nagytermében.


fotó: Griechisch Tamás

A programon Sopron Megyei Jogú Város képviseletében Csiszár Szabolcs köszöntötte a résztvevőket. Az alpolgármester megosztotta az érdeklődőkkel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb eseményeinek történetét és arra is rávilágított, hogy az akkori események milyen üzenettel bírnak a ma magyar embere számára.

- Tudjuk jól, hogy március 15-e az a nemzeti ünnep, amelyet minden magyar sajátjának érez, bárhol is éljünk a világban, mélyen meggyökeredzett a szívünkben – emelte ki Csiszár Szabolcs. - Ez a nap a magyar nemzet egységét fejezi ki, ugyanis 1848. március 15-én a népünk beírta magát Európa történelmébe. Egy vér nélküli forradalommal vívták ki a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a Habsburg önkényuralom elnyomásával szemben – mondta el.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen elhangzott: a Jereván lakótelep egyik legösszetartóbb közössége a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klub. - Ezúttal a nemzeti ünnep alkalmából tartunk itt egy olyan összejövetelt, ahol ők állították össze az ünnepi műsort. Mi mindig szívesen jövünk hozzájuk, ugyanis ők a Jereván lakótelep motorjaként működnek akkor, amikor közösségi rendezvényekről van szó – emelte ki Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Éva hozzáfűzte: ez a nyugdíjas klub példát mutat az egymásra figyelésből, az embertársaink iránti tiszteletből és az összetartozásból egyaránt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek