| 2018. július. 13. | 1 perc olvasás

Megépült a Lőver kerékpárút

Megépült a Lőver kerékpárút – a beruházás a Modern Városok Program egyik kiemelt elemeként, a Lőver program keretében jött létre. A mintegy 5 és fél kilométer hosszú szakasz 276 millió forintból valósult meg. A fejlesztés részeként a Lővér körút – Egeredi út csomópont is megújult – már sokkal biztonságosabban lehet áthaladni nemcsak autóval, hanem gyalogosan is.

A kerékpárutat sajtótájékoztató keretében adták át a bicikliseknek. Az eseményen Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: a Lőverek városunk egyik kiemelt turisztikai célpontja, ezért kiemelten fontos, hogy a városrész fejlődjön. A beruházás eredményeképp a biciklisek az Ady Endre utca - Deákkúti út kereszteződésétől, a Lőver körúton keresztül, a Mikoviny - Bajcsy Zsilinszky utcákon át haladva juthatnak vissza a Béke útra. Így létrejött a kapcsolat a Lőver körút és a Kőszegi út között.


Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a Lőverek olyan időszakon megy keresztül, amikor olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek évtizedek óta várattak magukra. 


Fotó: Griechisch Tamás

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke az eseményen hangsúlyozta: ezen a szakaszon nagy az autósforgalom, és a Lőver körút - Egeredi út csomópontjának felújításával biztonságosabb lett mind az autós, kerékpáros és gyalogos közlekedés ezen a szakaszon.


Fotó: Griechisch Tamás

A kétirányú és elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút hossza 3095 méter, míg a nyitott kerékpárság és kerékpáros nyom hossza 2476 méter. A beruházás költsége 276 millió forint volt - a fejlesztés állami forrásból valósult meg.

A Lőver körúton további kormányzati forrásból 40 új parkolóhelyet alakítanak ki, és megújul a Lőver körút - Várisi út csomópontja is, illetve új burkolatot kap a Várisi út is. Ezen a szakaszon a buszmegálló mellett 56 parkoló burkolatát újítják meg. A beruházásokhoz szükséges közbeszerzési eljárást megindították - ha ez sikerek, a nyár folyamán a fejlesztések megvalósulhatnak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek