| 2020. február. 13. | 1 perc olvasás

Megérkezett az első gólya a szomszédainkhoz!

Megérkezett az első gólya Sopronkeresztúrba (Deutschkreutz). Rust-ban is már teljes lendülettel zajlanak az előkészületek a távolról érkező vendégek fogadására - adta hírül a kurier.at

Annak ellenére, hogy az időjárás még nem mutatja a tavaszias oldalát, a melegebb hónapok előhírnöke már megérkezett Deutschkreutz-ba.

Ilyen jól időzítve még nem érkezett hozzánk gólya, mint idén. – mondta Christian Gradwohl a Tourismusverband Deutschkreutz képviseletében.


Forrás: Storchenverein Rust

Az, hogy honnan jött a madár, nem tudni – mondja Eva Karner-Ranner a Vogelschutzorganisation Birdlife madárvédelmi szervezet szakértője. Véleménye szerint az állat valószínűleg nem Ausztriában telelt, hanem délről érkezhetett. A szakértő számára az sem világos, hogy a szárnyas Afrikából érkezett-e Ausztriába a napokban, avagy a Földközi-tenger térségében töltötte a leghidegebb hónapokat.

Öt gólya töltötte a telet idén Rust-ban, akik valószínűleg már türelmetlenül várhatják fajtársaik érkezését.


Forrás: Storchenverein Rust

A madárbarátok is nagyon várják a távolról érkező állatokat. A Storchenvereins Rust tagjai például 26 fészket építenek a madarak számára, és a további megrendelésekre is felkészültek - olvasható a kurier.at cikkében.

Borítókép forrása: APA/ROBERT JAEGER

Legnépszerűbb cikkek