| 2020. november. 23. | 1 perc olvasás

Megfelelő minőségben készül az M85-ös autóút!

A facebook-on napvilágot látott hírekkel ellentétben az útépítés szabályainak betartásával, megfelelő minőségben épül az M85 autóút - áll a NIF Zrt. közleményében.

"Az alábbi képen látható növényzettel benőtt rész az autóút elválasztó sávjában található, ami az autóút teljes szélességével egyben, a szakemberek által minősített anyagból (homokos kavics) épült. A munkák végéhez közeledve ez az elválasztó sáv humuszterítést kap és füvesítik, valamint ebben a részben helyezik el a szalagkorlát is.


Az aszfaltos rész egy üzemi átjáró, ami azt a célt szolgálja, hogy az egyébként fizikai elválasztással kialakított 2x2 sávos autóút jobb és bal oldala között szükség esetén az átjárás biztosítható legyen. Ezen üzemi átjárót teljes pályaszerkezettel (a már említett homokos kavics töltésre egy alapréteg épül, majd arra kerülnek az aszfalt rétegek) építik ki. A kép pont egy ilyen üzemi átjáró építési határán készült, annak legfelső aszfaltrétegének építése közben.


Az M85 autóút Csorna-nyugat - Sopron-kelet csomópontok közötti szakasza a szakemberek megfeszített munkájának köszönhetően az eredeti ütemterv szerinti befejezési határidő előtt átadásra, a közlekedők előtt megnyitásra kerülhet, így az átmenő forgalommal érintett települések lakossága végre fellélegezhet" - tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
 

Legnépszerűbb cikkek