| 2017. december. 10. | 1 perc olvasás

Meggyújtották a Fő téren a második adventi gyertyát is!

Rengeteg érdeklődő mellett került sor a Fő téren a második adventi gyertya meggyújtására.

Vasárnap  a második adventi gyertyagyújtáson Barcza Attila önkormányzati képviselő és Tóth Károly evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait az ünneppel kapcsolatban.

A Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola énekkara adott elő karácsonyi énekeket.

Barcza Attila, városi tanácsnok az adventi koszorúval kapcsolatban elmondta, hogy a gyertyák színében a lila bűnbánatra a rózsaszín az örömre utal, de egy ősi elbeszélés szerint a Teremtő 4 angyalt küld a Földre, minden vasárnap Szentestéig, és ezen angyaloknak az égi küldetése advent szent üzenetének az elhozása. Az adventi gyertyán meggyújtott gyertyák fénye jelzi a várakozás beteljesedésének a közeledtét. Minden soproni családnak azt kívánta, hogy az adventi gyertya fénye és melege jusson el a családokhoz, a soproni otthonokba, hogy az ünnepekre költözzön békesség és szeretet a szívekbe.

Tóth Károly evangélikus lelkész beszédében az adventi várakozási fontosságáról a megújulás és a változás vágyáról  is szól. Advent a várakozásról az eljövetelről szól, Jézusról, aki nem hagyja magára az embert, nem engedi, hogy az emberek belesüppedjenek a szürkeségbe, reményveszettségbe, kétségekbe és a békétlenségbe. Reményének adott hangot, hogy az adventi koszorú nem csak dekorációként van az otthonokban, a munkahelyeken vagy a köztereken,  hanem a hetente meggyúló gyertyák fénye erőforrást is ad az embereknek a közelgő szentestéhez, Jézus megszületésének az ünnepéhez: a karácsonyhoz.

Az ünnepi gondolatok után Lakatos Márk, a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulója meggyújtotta a második gyertyát az adventi koszorún. Városunk Fő terén az adventi gyertyagyújtáson részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester, Tóth Éva önkormányzati képviselő és Dr. Brummer Krisztián polgármesteri irodavezető is.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek