| 2021. december. 5. | 1 perc olvasás

Meggyújtották a második adventi gyertyát

A Várkerületen a Mária-szobor körül kapott helyet Sopron adventi koszorúja, amelyen vasárnap este Pelikán András lelkész, és Magas Ádám önkormányzati képviselő gyújtotta meg a második gyertyát.

Kicsik és nagyok szép számmal gyűltek össze vasárnap este a Mária-szobornál, csakúgy mint az első adventi gyertya meggyújtásakor. A résztvevőket Pelikán András lelkész köszöntötte, és osztotta meg ünnepi gondolatait. „Az advent az az időszak, amely lehetőséget ad nekünk, hogy felkészüljünk az egyik legnagyobb ünnepre. Krisztus születését ünnepeljük karácsonykor, ami nem csak egy régmúlt eseménynek a felidézése, hanem a valóság is lehet számunkra, hiszen értünk is jön, és a mi szívünkbe is belép. Nagyon fontos, hogy úgy várjuk őt, hogy készen legyünk az ünnepekre a lelkünkben is” – tette hozzá a lelkész.


fotó: Griechisch Tamás

A gyertyagyújtáson ünnepi beszédet mondott Magas Ádám önkormányzati képviselő is. A városvezető úgy fogalmazott: a keresztény Magyarország legnagyobb ünnepe a karácsony, amelynek elengedhetetlenül fontos része az advent. „Ebben az időszakban a nem hívő embereket is megszólítja szeretet ünnepének üzenete. Reméljük, hogy továbbra is békésségben és boldogan ünnepelhetünk – hangsúlyozta Magas Ádám.


fotó: Griechisch Tamás

A gyertyát Pelikán András lelkész, és Magas Ádám önkormányzati képviselő gyújtotta meg.


Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek