| 2022. december. 4. | 1 perc olvasás

Meggyújtották a második adventi gyertyát

A Várkerületen a Mária-szobor körül kapott helyet Sopron adventi koszorúja, amelyen vasárnap este Pelikán András lelkész és Juhász Adrienn önkormányzati képviselő gyújtotta meg a második gyertyát.

Fotó: Griechisch Tamás

Advent második vasárnapján a reményt szimbolizáló gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún. Az ünnepségen a Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai énekeltek meghitt karácsonyi énekeket. Az esemény ünnepi jellegét Pelikán András köszöntője emelte. A lelkész hangsúlyozta; advent közepén vagyunk, fontos megemlékeznünk arról, mi is a várakozásunk célja.

Fotó: Griechisch Tamás
„Mennyire kötjük magunkat a várakozáshoz, vagy engedjük-e azt, hogy az ünnep és az ünnepben érkező Jézus úgy találjon meg minket, ahogy azt ő szeretné. Sokszor csalódik az ember, ha valamit nagyon vár valahogyan, de nem úgy érkezik el ahogy azt ő gondolta. Ne legyen csalódott az ünnepünk, erre jó, ha most figyelünk, amikor most még van idő a készülésre”

Köszöntőt mondott Juhász Adrienn. Az önkormányzati képviselő beszédében hangsúlyozta; a remény gyertyája az ünnep jelentőségére hívja fel a figyelmet.

„A remény gyertyája lehetőséget ad számunkra, hogy megtisztítsuk a szívünket, és felkészítsük magunkat az ünnepre. A hétköznapokban arra koncentráljuk, ami a legfontosabb: a béke és a szeretet. Kívánom, hogy minden sopronihoz jusson el az advent üzenete, vegyük észre azokat, akik nélkülöznek, segítségre szorulnak.

Fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Magas Ádám és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: advent

Legnépszerűbb cikkek