Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát Sopronban

A negyedik gyertya meggyújtásán tartott szűk körű ünnepségen Horváth Imre városplébános, és Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere osztották meg gondolataikat az ünneppel kapcsolatban. A hagyományokhoz hűen a Jereván lakótelepen is lángra lobbant a negyedik gyertya.

A Várkerületen a Mária- szobor körül kapott helyet idén Sopron adventi koszorúja, amelyen vasárnap este meggyújtották a negyedik, lila színű gyertyát. A negyedik vasárnap és egyúttal a gyertya a szeretetet jelképezi.  


fotó: Griechisch Tamás

 

A járványügyi helyzet miatt szűk körű ünnepségen Horváth Imre városplébános elmondta, advent negyedik vasárnapja  a beteljesedést, a várakozás végét szimbolizálja.

"Az adventi időszak abban segít, hogy mindannyian elérjünk Betlehembe, vagyis találkozzunk Jézus Krisztussal, aki értünk emberré lett. Azt kívánom, a város minden lakójának, hogy ezekben a napokban csendesedjenek el, erősítsék a reményt egymásban, a családtagokban, és az ima által merítsenek erőt Istenből." 

A gyertyagyújtáson Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is részt vett.

"A város adventi koszorúján a negyedik gyertya is lángra lobbant, mely a szeretetet jelképezi. Ebben az esztendőben a szeretet, az összefogás és a közösségi felelősségvállalás különösen fontos volt. Idén a város legnagyobb jótékonysági akcióját is megszerveztük. December 24. és 27. között a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utcai udvarán tartós élelmiszercsomagot és napi 300 adag ételt osztunk szét a rászorulók között. Ebben az akcióban Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett, soproni sportszervezetek, vendéglátóegységek és magánszemélyek is részt vesznek. A célunk az, hogy minden soproni polgárnak és családnak áldott és békés legyen a karácsonya." 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A Jereván lakótelep adventi koszorúján is fellobbant a negyedik gyertyaláng

A karácsonyváró adventi közösségi együttlétek, rendezvények elmaradtak, de mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy az ünnepvárás bensőséges hangulatát megteremtsük a közösség számára. Ezért is gyújtottuk meg advent-vasárnaponként a Jereván adventi koszorúja gyertyáit, azzal a kívánsággal, hogy a hit, a remény, az öröm, a szeretet ereje készítsen elő szép ünnepet a Jereván lakótelepen is és a köztéren is elhelyeztük a részönkormányzat karácsonyi jókívánságát az ünnepekre, a Soproni Horváth József utcában, a nyugdíjasklub homlokzatára és buszmegállókba is. Áldott, békés karácsonyt kívánunk! - mondta Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke

A Jereván lakótelep adventi koszorúján a szeretet lángját Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke, Csiszár Szabolcs alpolgármester,  Németh István, a Szent Imre Plébánia plébánosa gyújtotta meg. 

Németh István, a Szent Imre Plébánia plébánosa ünnepi gondolataiban kiemelte: Advent negyedik vasárnapja a katolikus liturgiában arról szól, hogy a Boldogságos Szűz Mária igent mondott arra, hogy a megváltó Édesanyja legyen.

"Lukács Evangéliumában az angyali üdvözletben olvashatjuk, hogy a hatodik hónapban az Isten elküldte Gábor angyalt Máriához, és közölte vele, hogy Isten őt választotta, a megváltó édesanyjának. Az Evangélium végén hallhatjuk Mária igenlő válaszát: Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint. Azért is fontos számunkra Szűz Máriának  az igenje, mert adventi várakozásunkban ráirányítja a figyelmünket arra, hogy a legjobban akkor tesszük, ha Isten akaratát elfogadjuk.  Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek Áldott, békés karácsonyi ünnepeket!


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek