| 2019. december. 8. | 2 perc olvasás

Meggyújtották a remény gyertyáját

Meggyújtották a második gyertyát vasárnap Sopron adventi koszorúján. Ez a gyertya a reményt testesíti meg a karácsonyt váró hívők számára.

A rendezvény kezdetén a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium diákjainak kórusa ünnepi dalcsokorral csempészett karácsonyi hangulatot a Fő térre.


fotó: Griechisch Tamás

A hívők számára Tóth Károly evangélikus lelkész osztott meg szakrális gondolatokat advent második vasárnapjával kapcsolatban. - Érezzük, sejtjük mindannyian, hogy létezik az Úristen, aki a kezdete, a forrása az életünknek és hogy ő is a végpontja – hívta fel a figyelmet. - Ennek ellenére ő mégis titok marad számunkra, valahogy beburkolja valami ismeretlenség. Advent ennek a változását hirdeti meg: azt mondja, hogy ez az az állapot feloldódik, mert Isten megismerteti magát – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Az ünneplőket Sopron Önkormányzata nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte. - Advent második vasárnapján a remény fénye gyullad meg – emelte ki. - Az adventi felkészülésünk akkor nyer értelmet, ha magával ragad minket a végtelen utáni vágyakozás. Most, az ünnepi időszak közepén felcsillan a szemünk. Új lendületet, frissülő erőt érzünk magunkban, hogy megtegyük ezt az utat Betlehemig, a jászolig, a gyermekig. Ezzel kitörhetünk a hétköznapokból és felkészülhetünk az Úr eljövetelének napjára – mondta el.


fotó: Griechisch Tamás

Sopron adventi koszorújának második gyertyáját Pataki Nimród, a Soproni Kozmutza Flóra EGYMI Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola diákja gyújtotta meg.  


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke és Magas Ádám önkormányzati képviselő is.  

Security Check Required

null

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek