| 2021. november. 28. | 1 perc olvasás

Meggyújtották az első gyertyát Sopron adventi koszorúján

A Várkerületen a Mária-szobor körül kapott helyet Sopron adventi koszorúja, amelyen vasárnap este Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész, püspöki biztos, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője gyújtotta meg az első gyertyát.

Kicsik és nagyok szép számmal gyűltek össze vasárnap este a Mária-szobornál, hogy tanúi legyenek az ünnepi időszak kezdetének, az első adventi gyertya meggyújtásának.

Az eseményen részt vett Magas Ádám önkormányzati képviselő, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, hogy nehéz időszakot élünk, de fontos, hogy optimistán tekintsünk a jövőre. – A karácsony az egyik legszebb családi ünnep, és én azt kívánom, hogy minden soproni család békességben és boldogságban tudja ezt az ünnepet eltölteni. 

A rendezvényen Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész, püspöki biztos is megosztotta gondolatait az adventi készülődéssel kapcsolatban. – Az advent nem a karácsonyi ünnep szervezéséről szól. Az advent egy magasztosabb dolog, egy kegyelmi idő, hogy az ember lélekben készüljön, lélekben alakuljon, lélekben többé váljon – fogalmazott. 

Az ünnepségen a Fidelissima Vegyeskar Horváth Enikő Sára vezetésével karácsonyi énekekkel tette emelkedetté az este hangulatát. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek