| 2019. december. 15. | 2 perc olvasás

Meggyújtották az öröm gyertyáját a Fő téren

Közeledik a karácsony: a város adventi koszorúján a harmadik gyertya lángja is meggyulladt vasárnap.

A Soproni Református Egyházközség Gárdonyi Zoltán Kórusa köszöntötte énekkel a Fő téren gyülekezőket ezüstvasárnap. Az adventi koszorú mellett gyertyagyújtásra érkeztek a látogatók. A koszorún hagyományosan a harmadik gyertya színe eltér a többitől: míg a másik három általában lila, ez az egy rózsaszín, mivel ez az örömöt jelképezi.


fotó: Griechisch Tamás

- Szent Karácsony, ragyogó szépségű és mély tartalmat hordozó ünnep. A Kisjézus születésének, az érdek nélküli szeretetnek, a békességnek és a lélekre figyelésnek az ünnepe. Az adventi koszorún meggyújtott gyertyák fénye jelzi a várakozás beteljesedésének közeledtét - mondta köszöntőjében Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki arra kérte a jelenlévőket, hogy advent időszakában még nagyobb figyelemmel forduljanak egymás felé, és a nehézségekkel küzdők, a rászorulók felé.


fotó: Griechisch Tamás

Beszédet Filotás Julianna, református lelkipásztor mondott, aki kiemelte: bár a karácsony és a Betlehem idilli képet sugároz, ne legyenek teljesíthetetlen elvárásaink az ünnephez és saját magunkhoz, családunkhoz. Nézzünk bele a Szentírásba és értsük meg a karácsony és a kis Jézus születésének valódi üzenetét. Az ő életük is tele volt nyugtalansággal Betlehemben, és a mi életünk sem makulátlan.


fotó: Griechisch Tamás

Az öröm gyertyáját Varga Tamás, a Berzsenyi Líceum 6. b osztályának tanulója gyújtotta meg, aki szólót is énekelt az ünnepségen. A gyertyagyújtáson jelen volt dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Magas Ádám és Tóth Éva önkormányzati képviselők.


fotó: Griechisch Tamás

Adventi koszorú

Advent: meggyújtották az öröm gyertyáját a Fő téren!

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek