| 2018. december. 16. | 1 perc olvasás

Meggyújtották az öröm lángját a Fő téren

Örömvasárnap estéjén meggyújtották a harmadik gyertyát is Sopron adventi koszorúján. A ceremóniát beszédek kísérték, amelyek a hit erejéről szóltak, arról, hogy Jézus Krisztus milyen szerepet játszik a mi életünkben.

- Ma a harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún – mondta Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. – Ez az öröm lángja, amely jelzi számunkra, hogy nemsokára itt a szeretet ünnepe. Ha eddig nem tettük meg, most mossuk fel lelkünk padlóját, és bocsássunk meg magunknak, mindazoknak, akik bántottak minket. Adjon erőt nekünk mindehhez az Istentől kapott hit, amely segít nekünk átlendülni a nehézségeken, és megtanít arra, miképpen tudjuk megtalálni a rosszban a jót – emelte ki, majd hozzáfűzte: legyünk büszkék az egyik legnagyobb kincsre, a hitünkre, és becsüljük meg azt. 

- Karácsony ünnepe rendre egy szelíd képet fest elénk, amin a kisgyermek ott fekszik a jászolban, mellette József és Mária, majd megjelennek a pásztorok és a bölcsek – kezdte így beszédét Filotás Júlia református lelkész. – Vajon ma mit jelent nekünk az, hogy Isten elküldte hozzánk, emberi világba a gyermekét– tette fel a kérdést.

- Mindannyian életre lettünk szánva – emelt ki a lelkész. – Mégis, leginkább élettelenül, örömtelenül, lélektelenül vagyunk ebben a csodálatos világban. Jézus Krisztus nem más, mint Isten keze. Ha ő megérinti a szívünket, az elkezd dobogni. Isten szeretetének, erejének áramlása ő – hangsúlyozta Filotás Júlia.

Az ünnep fényét emelendő a Soproni Református Egyházközség Gárdonyi Zoltán kórusa karácsonyi dalcsokrot adott elő, amelyet a harmadik gyertya meggyújtása követett. Az öröm lángját Farkas Dávid lobbantotta fel.

A rendezvényen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester, és Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke is.

Legnépszerűbb cikkek