| 2021. május. 20. | 1 perc olvasás

Meghaladta az 50 ezret a beadott oltások száma a soproni oltóponton

A soproni oltóponton elérte 50 ezret a beoltottak száma. A Várisi úton továbbra is rendezetten és gördülékenyen halad a védőoltások felvétele. Országosan már több mint 4,8 millió honfitársunk kapta meg a védőoltást. Amint elérjük az 5 milliós átoltottságot, a régi életünk újabb darabjait kaphatjuk vissza.

Az első körös Pfizer és Sinopharm, illetve a második körös Moderna vakcinák felvétele történik a Várisi úton. Az oltóponton folyamatos a vakcinák beadása, a napokban az 50 ezret is meghaladta az itt beadott oltások száma.  

A 16-18 év közöttiek tömeges oltása május 13-től május 18-ig tartott a Pfizer-vakcinával. Azt tapasztaltuk, hogy a fiatalok körében is magas az oltási hajlandóság. A mai napon a Pfizer vakcina első körös oltása zajlik. Minden oltóanyagnak más a leirata – az AstraZeneca esetében az első oltás után három héttel már kialakul bizonyos szintű védettség, míg a Sinopharm esetében ez a második vakcina beadását követően történik meg - mondta Dr. Vida Ildikó oltópontvezető főorvos.


Fotó: Fodor Regina

Fontos, hogy aki még nem regisztrált az mindenképpen tegye meg mert csak így érhetjük el a nyájimmunitást. A teljes védettség kialakulása érdekében fontos, hogy mindenki felvegye a második oltást - tette hozzá Dr. Vida Ildikó. 

Országosan is folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma megközelíti a 4 millió 830 ezret, közülök mintegy 2 millió 815 ezren már a második oltást is megkapták. A regisztráltak száma meghaladja az 5,1 millió főt és 87%-uk már túl van az oltáson. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 49,4%-a már megkapta az oltást szemben az uniós 32,6%-os átlaggal. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett - a készlet erejéig - Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak. Már nem kell SMS értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak.  


Fotó: Fodor Regina

Legnépszerűbb cikkek