| 2019. június. 5. | 1 perc olvasás

Meghódították a gyermekek a soproni tűzoltóságot

Hatalmas autók, szirénák és izgalmas szerszámok sokasága – a diákok csupán komoly töprengés árán tudták megállapítani, hogy mi tetszik nekik a legjobban a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen látottak közül. A szerdai nyílt nap keretében mintegy tíz osztály ismerkedhetett a tűzoltók munkájával.

A katasztrófavédelmi kirendeltségeknek minden évben jogszabály adta feladata, hogy nyílt napot tartsanak, így a lakosság betekintést nyerhet az életükbe. Most az általános iskolás diákokat fogadták az egyenruhások. - Ezt a lehetőséget felhasználtuk arra is, hogy a gyermekeket tájékoztassuk a tűzjelzés feladatairól, tehát: kinek és mit kell mondani, ha lángokat látnak és esetleg mit tudnak tenni ők maguk a biztonság érdekében – emelte ki Regényi Győző tűzoltó alezredes. - Ez a korosztály rendkívül érdeklődő, ezért a felvilágosítás keretében nagyon sok hasznos információt tudtunk megosztani velük – fűzte hozzá.

A gyerekek a tűzoltóság története és a legfontosabb tudnivalók megismerése után birtokba vehették az igazi vonuló járműveket is, amely mindig nagy öröm számukra. - Nagyon örülök neki, hogy beülhettem a kocsiba, de rengeteg mást is megnéztem, mert mégis csak egyszer van itt az ember – mondta Farkas Laura. - Nagyon örülök, hogy eljöhettünk ide, én is mindent meg akarok nézni – fűzte hozzá Biaolus Nelli, aki szintén beült a tűzoltóautóba.

A felszereléseket külön-külön is megismerhették a diákok. Valamint az is kiderült, hogy a katasztrófavédők  egy nagy csapatot alkotnak, akár csak az iskolai osztályok. - Nekem tetszik a tűzoltókban, hogy képesek bemenni a lángok közé és akár az életüket is feláldozzák az emberekért – adott hangot csodálatának Biaolus Nelli.

Az ilyen nyílt napon és a nyitott szertárak rendezvényen kívül osztályok és gyerekek szinte heti szinten találkoznak a katasztrófavédőkkel, akik mindig szívesen szánnak a leendő utánpótlásra egy kis időt.

Legnépszerűbb cikkek