| 2022. szeptember. 4. | 1 perc olvasás

Meghódították a Soproni-hegységet a túrázók

Négy részből álló túrasorozatot indított a Soproni Vándorok Túraegylet. A kirándulások során a Soproni-hegység látnivalóit és élővilágát fedezhetik fel az érdeklődők. Az első alkalommal Görbehalom, Brennbergbánya és Ágfalva felé kalandoztak a résztvevők.

A túraegylet szeptember 3-án indította el 4 részből álló túrasorozatát, melynek célja: a Soproni-hegység magyarországi sarkainak bejárása.

"A túrasorozatunk első állomása során a Sopron-hegység északi részét járjuk be a kirándulókkal. A közel 14 kilométeres túra a Fehér Dániel-forrástól indul. A jövőben a többi részt is szeretnénk bejárni, az indulópontokat és az útvonalakat később tesszük közzé" – mondta Tömördy Szabolcs, a Soproni Vándorok Túraegylet elnöke.

fotó: Soproni Vándorok Túraegylet Facebook oldala 

A szervezők az őszi időszakban több programmal készülnek a mozogni vágyóknak.

fotó: Soproni Vándorok Túraegylet Facebook oldala 
Szeptember 17-én rendezzük meg immár negyedik alkalommal a Soproni kilátók teljesítménytúrát, mely során a Soproni-hegység csodálatos kilátóit és kilátópontjait ismerhetik meg a résztvevők.

Nemcsak Sopronból és a térségből, hanem az ország több pontjáról is szoktak érkezni kirándulók az eseményre. A résztvevők négy táv közül választhatnak, a 10 és 20 km-es távokon családi jeggyel is készülünk – zárta gondolatait az elnök.

A túrára a Soproni Vándorok Túraegylet közösségi oldalán, valamint az esemény napján az Erzsébet-kertben is nevezhetnek!

fotó: Soproni Vándorok Túraegylet Facebook oldala 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek