Meghosszabbítják a kijárási korlátozás időtartamát

  2020. április 9. - www.sopronmedia.hu

Két hete rendeltük el a kijárási korlátozásokat. Ez nehéz ügy, mert mindannyiunk számára kényelmetlenségekkel jár. De a határidő hamarosan lejár, most szombaton. Döntenünk kell, mi legyen, folytassuk-e, és ha igen, hogyan - mondta el Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke csütörtökön.

- Meghallgattuk a polgármestereket, kikértük a véleményét rendőröknek, beszéltünk járványügyi szakértőkkel és a tudósok véleményét is összegyűjtöttük - fejtette ki Orbán Viktor. - Egybehangzó volt a vélekedésük arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek voltak. Sikeresnek is bizonyultak annyiban, hogy lelassították a járvány terjedését - fejtette ki.

Ennek fényében a következő döntéseket hozták:
- a kijárási korlátozás időtartamát meghosszabbítják határozatlan ideig és hetente döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról
- döntöttek arról is, hogy egy speciális lehetőséget, egy külön jogosítványt adnak a polgármestereknek: hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükön további szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

Borítókép: illusztráció

Kérem, várjon... Kérem, várjon...