| 2023. január. 3. | 1 perc olvasás

Meghosszabbodik a decemberi helyközi és helyi bérletek érvényességi ideje

A decemberi havi és II. félhavi helyközi bérletek január 9-ig érvényesek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat- és buszjáratain. Továbbá azokon a településeken, ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait, szintén meghosszabbított ideig utazhatunk a decemberi helyi bérletekkel.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján a 2022. december hónapra váltott havi és II. félhavi dolgozó és tanuló helyközi bérletekkel 2023. január 9-én 23:59-ig lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz helyközi járatain. Továbbá csaknem mindegyik településen (Balmazújváros és Bátonyterenye kivételével), ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait, szintén január 9-ig érvényesek a decemberi helyi bérletek.

A meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején. A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál, az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola- és munkakezdésre az új bérleteket. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni.

 

 

Legnépszerűbb cikkek