| 1 perc olvasás

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően, a felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek – közölte az Oktatási Hivatal.

A tájékoztató hivatalos kiegészítése már elérhető a felvi.hu-n. A jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót és a konkrét képzések meghirdetésének részleteit újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra.

A meghirdetett képzésekre február 15-e éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában, és hitelesíteniük kell a jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges. A felsőoktatás megújításának részeként a felvételi eljárást is megújították, amit a szaktárca az igények előzetes felmérését követően, az egyetemekkel és a diákokkal közösen vitt végbe.

A pontszámítás változásának egyik eleme, hogy az egyetemek, főiskolák maguk határozhatják meg, milyen tevékenységekért, eredményekért, követelményekért adnak pontokat, ezért a folyamatos tájékozódásnak kiemelt szerepe van a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás során.

 

 

Borítókép forrása: Pixabay

Legnépszerűbb cikkek