| 2021. május. 7. | 1 perc olvasás

Megjelent a rendelet - május 10-től a felső tagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba

A kormány friss rendeletben rögzítette, visszavonja azt a felkérését a gazdaság szereplőitől, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására. Az általános iskolák alsó tagozatát már korábban megnyitották, a jövő héttől a többi oktatási intézmény is kinyit.

A köznevelési intézményekben, a  szakképző intézményekben, valamint a  felnőttképzésben a  rendes oktatásra történő visszatérésről és az  óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetéséről szóló  rendelet alapján a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik:

  • a  közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzést és a  gazdaság szereplőinek felkérését arra, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására, megszüntetik;
  • az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása.
  • A koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló, tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.
  • A felsőoktatási intézmény rektora dönthet az  oktatás –, így különösen a  hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával

Borítókép; SopronMédia archívum  

Legnépszerűbb cikkek