Megkezdődött a homlokzatok felújítása a belvárosban!

A Modern Városok program keretében, Magyarország Kormánya 1 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros 25 önkormányzati, és állami épületet érintő homlokzat felújítási munkákra. Mutatjuk az érintett épületeket.

A belváros burkolatfelújítási munkálatai gyakorlatilag készen vannak, most a homlokzatok szépülnek meg Sopron szívében. A sikeresen lezárult közbeszerzési eljárást követően a kivitelezési munkák október elején megkezdődtek és 2020 márciusában fejeződnek be. A kivitelező a munkát ütemterv szerint végzi. 2018-ban 6 épület, 2019-től 2020 márciusáig további 19 épület újul meg.

A kivitelezőnek a munkavégzés alatt biztosítania kell a munkaterületen levő ingatlanokba való bejutást, az intézmények gépjárművel történő megközelítését (szállítások), a munkaterületeken a gyalogosok balesetmentes közlekedését, áthaladását, veszély esetén a tűzoltók, mentők, rendőrség beközlekedését.

A műemlék épületek homlokzatfelújítása során az adott épület állagának megfelelően tetőfedésre, bádogos szerkezetek cseréjére, vagy javítására kerül sor. A lábazatokat felújítják. A lábazati falaknál utólagos, injektálásos technológiájú vegyi falszigetelés készül. Megújul a teljes utcai homlokzat, felújítják a homlokzati nyílászáró szerkezeteket, kőfelületeket.

Minden épületet az állapotának megfelelő mértékben újítanak fel. Vannak olyanok, amelyeken kisebb mértékű felújítást, javítást végeznek és vannak, amelyeken nagyobb mértékű beavatkozásra szükséges.

Előkapu utca 1-3.
Előkapu utca 1-3.
fotó: Griechisch Tamás
A Széchenyi István Gimnáziumot már felállványozták
A Széchenyi István Gimnáziumot már felállványozták
fotó: Griechisch Tamás

A felújítással érintett épületek:

Előkapu 1-3;

Fegyvertár u. 2;

Fő tér 1, 5;

Hátsókapu 2;

Orsolya tér 4, 5;

Petőfi tér 3;

Szent György templom,

Szent György u. 9,

Templom u. 2, 4, 7, 15, 21, 26;

Új u. 4, 8, 12, 16, 26, 22, 24, 28,

Várkerület 54-56.

Sopronmédia

Megkezdődött a homlokzat felújítás a belvárosban! A beruházás a Modern Városok program keretében 1 milliárd forintból valósul meg. Részlet Szerda este című műsorunkból:

Legnépszerűbb cikkek