| 2022. március. 21. | 1 perc olvasás

Megkezdődött a “Nemzedékek hete” a Balfi úti Idősek Otthonában

Sokszínű programsorozat várja ezen a héten a Balfi úti Idősek Otthona lakóit. A “Nemzedékek hete” lehetőséget nyújt a generációk találkozására. A hétfőn kezdődő rendezvény kiállításmegnyitóval és a Kurucdombi Tagóvoda tavaszváró műsorával lepte meg az időseket.

A Balfi úti Idősek Otthonában a múlt elevenedik meg a hétfőn délelőtt megnyitott tárlaton. A kiállítás része a Nemzedékek hete programsorozatának, amely a különböző generációknak nyújt lehetőséget a találkozásra. A tárlat megnyitón elsőként Péli Nikoletta, a szociális Intézmény igazgatója köszöntötte a lakókat. A Nemzedékek hetét hagyományteremtő szándékkal rendezik meg ezen a héten. A rendezvénysorozat nyitányán a Kurucdombi Tagóvoda apróságai tavaszváró műsorral lepték meg az otthon lakóit. Az idősek számára igazi ünnepnap minden olyan alkalom, amikor gyerekek adnak műsort számukra.

fotó: Griechisch Tamás 

Karaderné Kovács Gyöngyi mentálhigiénés csoportvezető kérdésünkre elmondta: a programsorozat célja nem más, mint a különböző generációk találkozásának megteremtése, s hagyományok és a múlt ápolása, a tudás átadása, és a generációk közötti szakadékok áthidalása.

Bodáné Gyürü Vanda, a Balfi úti Idősek Otthona intézetvezetője elmondta: a világjárvány okozta nehézségek után örömmel rendezték meg ezt a programsorozatot. Az intézetvezető hozzátette: a külső kapcsolattartás rendkívül fontos az idősebb korosztály számára. 

Kedden a Deák téri Általános Iskola tanulóinak előadását élvezhetik az otthon lakói, szerdán Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum munkatársa tart előadást az ellátottaknak, csütörtökön a Lila Akác Klub műsorát tekinthetik meg a lakók, a hét zárásaként, pénteken az aktívabb idősek készülnek meglepetésműsorral társaik számára. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek